УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Хліб - основа-основ

Сьогодні хліб - це основний продукт споживчого кошику кожного українця. Приблизно 300-350 г хліба, для задоволення потреб організму, необхідно дорослій людині щодня, однак, ця норма може варіювати залежно від віку, виду діяльності людини, тощо. Головне, щоб придбаний хліб був корисним, відповідно якісним.

 

Саме для того, аби попередити надходження на споживчий ринок неякісних та небезпечних товарів територіальними органами Держспоживінспекції України протягом 9 місяців 2012 року проводились перевірки якості та безпеки основних груп продовольчих товарів та продукції тому числі хлібобулочних виробів.

Здійснювався контроль за дотриманням умов та строків придатності, наданням необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про товар, наявністю та достовірністю супровідних документів, у тому числі щодо якості та безпеки, дотримання правил торгівлі тощо. Отже, при перевірці більше 404 тонн хлібопродуктів (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно та крупи) забраковано та знято з реалізації 33 % від перевіреної кількості, у тому числі через:

* відсутність супровідних документів щодо якості та безпеки – 51 %;

* відсутність інформації про товар – 48 %;

* невідповідність вимогам нормативних документів – 11 %;

* вичерпаний термін придатності – 2 %.

Виявлені невідповідності нормам чинного законодавства не говорять про те, що хліб небезпечний. Але відсутність вищезазначених документів вказує на недостатню відповідальність виробників та реалізаторів перед споживачами.

Аби ви завжди мали змогу купити хліб, якій надасть вам сили та втамує голод дотримуйтесь таких порад:

- не купуйте непривабливий хліб. Якщо у батона або круглого хліба горбиста кірка, значить у ньому є всякі домішки або ж його “поліпшили”. Не беріть плоский хліб. Такий буханець кислий на смак. І вже зовсім не варто купувати хліб зеленуватого кольору – це означає, що він не пропечений і до того ж в ньому багато солі;

- не купуйте хліб, який погано пахне. Якщо батон має затхлий запах, це ознака того, що борошно, з якого він зроблений, заражене картопляною паличкою. Нічого, окрім шкоди, він вашому шлунку не принесе. Інша ознака, по якій можна виявити її наявність: відламайте шматочок хліба, і якщо його м’якоть тягнутиметься і липнутиме до пальців, в тісті точно є картопляна паличка;

- не купуйте хліб в різних булочних. Намагайтесь брати у одного і того ж продавця – у того, у якого ви вже купували хороший хліб.

 Andy Pettitte Jersey
AddThis Social Bookmark Button