УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Україна приєдналась до природоохоронної програми LIFE

Україна приєдналась до природоохоронної програми LIFE, в межах якої зможе отримати ресурси та фінансування для усунення довгострокових наслідків російської агресії, а також відновлення довкілля в цілому.
Відповідний документ підписали в Києві міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та комісар ЄС з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс.
«Сьогодні дуже визначальний день для всієї довкільної сфери нашої країни. Україна отримала від Європейського Союзу велику підтримку і колосальні можливості для відновлення природи - ми підписали угоду про участь у програмі LIFE. Це означає, що відтепер наша держава матиме відповідне фінансування для відновлення довкілля, якому нещадно завдає шкоди російська федерація», - зазначив український міністр.

 


За його словами, LIFE є єдиною програмою ЄС, яка присвячена виключно питанням збереження природи та кліматичних дій. За 30 років у її рамках успішно реалізовано понад 5600 проєктів у Євросоюзі та за його межами. Бюджет програми на 2021-2027 роки становить 5,43 млрд євро, що відповідає 0,48% загального бюджету ЄС.
Стрілець уточнив, що для України реалізація проєктів у рамках програми LIFE стане дієвим інструментом у сфері захисту довкілля та відновлення в післявоєнний час. Зокрема, наразі вже розглядається близько 15 ідей, які пов’язанні з відновленням річок, розвитком заповідного фонду, а також з очищенням територій, засмічених російськими загарбниками.
 «Із входженням до «сім’ї» LIFE, яка налічує 27 країн-учасників, ми можемо тепер використати частину її коштів для розвитку нашої довкільної сфери та закрити ті потреби, на які ми не могли витрачати бюджетні кошти у зв’язку із складним українським законодавством. російська агресія зробила для нас партнерство у рамках програми ще більш важливим і пріоритетним», - додав глава Міндовкілля.
Нині  вже підтверджено понад  260 випадки екоциду та виявлено близько 2 тисячі фактів знищення українського довкілля внаслідок військової агресії російської федерації.

AddThis Social Bookmark Button