УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Затоплення шахт Донбасу загрожує радіоактивним забрудненням — Зеленський

У разі, якщо Росія затопить шахти, розташовані на Донбасі, це може призвести до забруднення вод Чорного та Азовського морів.  Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на Братиславському форумі глобальної безпеки GLOBSEC
"Якщо продовжиться затоплення вугільних шахт на Донбасі, то отрута і навіть радіоактивне забруднення можуть потрапити не тільки в річки України, але й в Чорне і Азовське моря", — зазначив він.


Президент нагадав, що свого часу на Донбасі проводились підземні ядерні випробовування, зокрема у східному крилі шахти "Юнком" у 1979 році. Він також наголосив, що росіяни безжально бомбардують промислові підприємства, у тому числі хімічні.
Окрім того, Зеленський подякував союзникам за підтримку, закликавши збільшити постачання зброї Україні.
"Ми вдячні за допомогу, яку вже отримуємо. Кожному й кожній, хто допомагає. Але постачання зброї потрібно нарощувати. Бо саме на полі бою в Україні вирішується, чи збережеться свобода у Європі для всіх народів без винятку. І саме зараз на полі бою в Україні – ситуація, яка може забезпечити перелом у протистоянні. Коли Росія програє у війні проти України, свобода європейців переможе на десятиліття", — наголосив президент.

AddThis Social Bookmark Button