УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Вартість тонни CO2 у рамках системи торгівлі викидами ЄС досягла рекордного внутрішньоденного максимуму

Вартість тонни CO2 у рамках системи торгівлі викидами ЄС досягла рекордного внутрішньоденного максимуму трохи нижче 95 євро, оскільки ринок готується до можливості подолання позначки в 100 євро.
Ф'ючерсний контракт, термін дії якого закінчується у грудні, закрився 2 лютого з рекордною ціною 94,21 євро за тонну еквівалента діоксиду вуглецю, оскільки збій посилив надання квот у рамках системи торгівлі викидами Європейського Союзу (ETS ЄС).
Ціни на CO2 знизилися після ранкового стрибка до 93,82 євро за тонну, але аналітики в основному роблять ставку на подальше підвищення до психологічної позначки в 100 євро. Вартість дозволів вперше перевищила 80 євро всього два місяці тому, у порівнянні з 32,94 євро за тонну з кінця 2020 року. Ціна британських квот на викиди вуглецю 2 лютого закрилася на рекордному рівні 85,78 фунта стерлінгів за тонну.

 


Природний газ як і раніше настільки дорогий в Європі, що піднімає попит на вугілля для опалення, виробництва електроенергії та інших цілей, хоча витрати на викиди при спалюванні твердого викопного палива набагато вище. Слабкий вітер і скасування аукціону з видачі дозволів на викиди CO2 на європейській енергетичній біржі 1 лютого через технічну несправність допомогли підвищити ціни на сертифікати викидів до 94,91 євро на ринку ICE Endex.
Трейдери як і раніше зосереджені на нестачі газу з Росії і нарощуванні її збройних сил біля кордонів України. У той же час Сполучені Штати направляють 3000 військовослужбовців в інші країни Східної Європи, посилюючи напруженість, яка вже впливає на газовий ринок.
Постачальник фінансових даних Refinitiv повідомив раніше на цьому тижні, що ринок торгівлі викидами зріс на 164% в минулому році до рекордних 760 мільярдів євро в глобальному масштабі.
На ETS ЄС припадає 683 мільярди євро, а ринок Північної Америки виріс всього на 6% до еквівалента 49 мільярдів євро. У Китаї також діє система торгівлі викидами.

AddThis Social Bookmark Button