УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

За 9 місяців 2021 року рослинному світу України завдали більше збитків, ніж за весь 2020 рік!

Україна має терміново стати на шлях екологічного лісокористування!

Майже 375 мільйонів гривень збитків зазнав рослинний світ України за 9 місяців поточного року.
За 3 квартали 2021 року лісам, рідкісним рослинам і цінним комплексам флори було завдано більше шкоди, ніж протягом усього 2020 року.
Близько 60% з усіх виявлених порушень – недотримання встановленого порядку використання лісосічного фонду, заготівлі і вивезення деревини та заготівлі живиці. Це вирубки дерев за відсутності лісорубного квитка, масштабні санітарні вирубки без ОВД тощо.

Сьогодні вкрай важливо розглядати ліс не лише як економічно важливий ресурс. Ліс очищує повітря, формує важливий рекреаційний простір, сприяє водному балансу територій та ефективно бореться з глобальним потеплінням.
Зокрема, йдеться про ухвалення Другого національно визначеного внеску до Паризької угоди. Проектом цієї стратегії передбачається збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів, а також застосування сталих практик лісового господарства.

AddThis Social Bookmark Button