УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

На Байковому кладовищі, відбулось відкриття меморіальної споруди на честь славетної постаті Леоніда Костянтиновича Каденюка

Сьогодні, 5 грудня 2020 року, на Байковому кладовищі, відбулось відкриття меморіальної споруди на честь славетної постаті Леоніда Костянтиновича Каденюка. Він назавжди яскравими фарбами вписав нашу країну у світову історію дослідження космосу. 5 грудня 1997 року з успіхом закінчився політ корабля «Колумбія», який тривав 15 діб 16 год. 35 хв. 1 сек. з міжнародним екіпажом на борту до складу якого входив перший космонавт незалежної України Леонід Костянтинович Каденюк.

 Архітектурний проект пам’ятника Л.К. Каденюку розробив ще у 2018 році народний художник України Гайдамака Анатолій Васильович за ініціативою ГО «Рада з екологічної безпеки», УМАКО «Сузір’я» та Аерокосмічного товариства України.

 

ГО «Рада з екологічної безпеки», УМАКО «Сузір’я» та Аерокосмічне товариство України – це ті три організації, в яких до останнього дня свого життя працював Леонід Каденюк і які звернулись до Президента з ініціативою створення пам’ятника Першому космонавту нашої держави.

Під патронатом Президента Володимира Зеленського відбулося будівництво цієї споруди.

Під час урочистої події, ГО «Рада з екологічної безпеки», УМАКО «Сузір’я» та Аерокосмічне товариство України, висловили подяку Президенту за вагомий внесок в організації створення та будівництва меморіальної споруди на честь Першого космонавта України Леоніда Каденюка.

Дякуємо всім небайдужим та причетним до створення меморіалу на Байковому кладовищі за для достойної шани великої людини, завзятому патріоту України, Герою України, Першому космонавту незалежної України та дуже порядній людині - Леоніду Костянтиновичу Каденюку.

 

AddThis Social Bookmark Button