УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Смерчів в Україні більшатиме з кожним роком

Кількість смерчів за останні 10-15 років дійсно в Україні зросла, продовжує зростати. Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда говорить, що підвищення температури в Україні в останні роки провокує зростання кількості смерчів в різних регіонах країни. І така тенденція буде зберігатись і надалі.

"Смерчі пов’язані з температурним режимом. На фоні високих температур, їх кількість зростає, і ми робимо висновок той, що кількість смерчів за останні 10-15 років дійсно в Україні зросла, продовжує зростати, тому що росте температура повітря”, - зазначив він.

Директор Укргідрометцентру заспокоїв зауваживши, що у наших широтах все ж не може бути катастрофічно руйнівних смерчів 5 категорії, як торнадо у США.

“У нас вони максимум 3 категорії, а так переважно 1-2 категорії, як правило значних збитків не наносять. Боятися масштабних проявів смерчів в Україні не варто, у нас не той клімат”, - додав Кульбіда.

На думку синоптика, велику кількість вихорів, які зараз фіксується, можна ще пояснити широким використанням соціальних мережі, адже раніше люди не могли його зафіксувати і розповідати про це привселюдно.

"Це не означає, що цього не було раніше, просто про це ніхто не знав, а якщо й знав, то побачив, але нікуди передати не міг", - додав Кульбіда.

AddThis Social Bookmark Button