УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Лісорубні квитки в Україні видаватимуть лише дозвільні органи

Як повідомляє Урядовий портал лісгоспи не будуть поєднувати повноваження і видавати самі собі дозволи на заготівлю деревини (лісорубні квитки).  «Ми розробили законопроект, щоб комплексного вирішити проблеми незаконних рубок та обігу деревини», — повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький. Наразі територіальні органи Держлісагентства видають лісорубні квитки лише на рубки головного користування. Простіше — на планову заготівлю стиглого лісу. А, наприклад, на санітарні рубки лісокористувачі, незалежно від підпорядкування, самі собі видають дозволи. Це нонсенс. Та ще й це суперечить чинному законодавству.

 

 
«Моя позиція — постійні лісокористувачі та власники лісів не повинні самі видавати дозволи, і самі рубати. Пропонуємо встановити єдиний підхід щодо видачі лісорубних квитків для всіх видів рубок і для всіх лісокористувачів чи власників лісів виключно дозвільним органом. Це чітка вимога законодавства», — підкреслив голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.
Законопроект вже опрацьований експертами і переданий до екологічного комітету Верховної Ради України.
AddThis Social Bookmark Button