УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

В Україні висадили майже 125 мільйонів дерев

Під час весняної лісокультурної кампанії лісогосподарські підприємства, що належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, відтворили ліси на площі майже 32,3 тисячі гектар*, пише Державне агенство лісових ресурсів України.

 

Відтворення лісів складається з таких компонентів:
- Висаджування лісу на місці зрубів та створення нових лісів (23 тис. га)
- Сприяння природному поновленню лісів (більше 9 тис. га)
«Відтворення українських лісів – це пріоритет для мене особисто та Держлісагентства. Вже висаджено майже 125 мільйонів сіянців і саджанців дерев. Ми відновлюємо не лише на тих місцях, де відбулася заготівля деревини, а й намагаємося знаходити землі для нових лісів. Наше амбітне завдання на майбутнє – необхідно збільшувати лісистість України. На осінь заплановано активно відновлювати ліси, які постраждали від пожеж на Житомирщині. На сьогодні там вже висадили більше 360 тис. саджанців дерев», – повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.
Зазначимо, що відповідно до законодавства надається один-два роки, протягом яких необхідно відтворити ліс на місці суцільних зрубів або згарищ. Такий період обумовлений необхідністю підготовки ґрунту та інших заходів для садіння лісу або сприянню його природному поновленню. Найбільш сприятливі погодні умови для відтворення лісів – навесні та восени. Окрім того, в Україні активно розвиваються методи вирощування саджанців із закритою кореневою системою, які стійкіші та мають кращі властивості, приживлюваність. Заходи з відтворення лісів відбуваються, в переважній більшості, за кошти лісогосподарських підприємств.

AddThis Social Bookmark Button