УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Гіркий мед

Мед був важливим елементом міжнародної торгівлі ще за часів Київської Русі. Сьогодні ж Україна посідає перші позиції у світі за обсягом виробництва та експорту меду і є лідером з його виробництва у Європі.

 

 

Починаючи з 2010 року обсяги виробництва меду завдяки стимулюванням державою бджолярства почали постійно зростати, що і стало фундаментом за для досягнень сьогодення. За 2019 рік українськи бджоляри експортували 55,6 тис. т. меду на суму понад $100 млн., що додало до державного бюджету суттєвих надходжень.
За останні роки виробництво меду могло би бути ще більшим як би не масове отруєння бджіл, через неякісні пестициди, а в деяких випадках отрута, якими фермери обробляють свої поля. До контролюючих державних органів пасічники вимушені звертатися щодо масового отруєння бджіл і фінансових збитків, але допомоги від держави у цьому питанні практично не має.
Масові отруєння бджіл по всій країні тільки підтверджує, що фермери за відсутності контроля з боку держави та заради фінансової вигоди нехтують здоров’ям споживачів.
Демократичні досягнення нашого суспільства і зменшення перевірок бізнесу не означає нехтування екологічної безпеки продуктів, а тим паче безвідповідального ставленні до якості життя з сторони держави.

AddThis Social Bookmark Button