УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Екологія в Україні: проблем так багато, що їх навмисно "не помічають"?

Сучасний світ опинився в критичній ситуації через пандемію коронавірусу та економічну кризу. Але Україна до того ж має ще одну дуже серйозну проблему – екологічну. Українці вже наочно побачили і відчули на собі, до чого призводить неправильне ставлення до навколишнього середовища. Жахливі засухи і зливи, масштабні пожежі, вбивчий смог, спад ґрунтових вод та інші колишні аномалії стають нашою новою реальність. І, як вважають фахівці, можливо, це лише початок.

Саме тому невідкладно, аби ситуація не стала безнадійною, Україна повинна прийняти низку важливих законів. Для вирішення проблем навколишнього середовища потрібно включить турборежим, – Фирсов про захист навколишнього середовища і відповідальне використання природних ресурсів. Зокрема, потрібен закон про відходи, треба реформувати екологічний контроль, ввести сучасну систему моніторингу стану навколишнього середовища та багато іншого.

Крім того, експерти Всесвітнього фонду дикої природи (World Wide Fund forNature – WWF) наполягають, що Україні терміново необхідна національна стратегія збереження біорізноманіття та середовища існування видів. Країна обов’язково має займатися захистом життя і здоров'я людей, але не менш важливо зберегти ті види рослин і тварин, які нині зникають безповоротно.

Так, в Україні процвітають незаконні полювання і торгівля рідкісними видами тварин 3,5 тисячі доларів за рись: рідкісними тваринами вільно торгують в інтернеті. Такий продаж взагалі став одним з найприбутковіших бізнесів у світі – займає третє чи четверте місце після торгівлі наркотиками, зброєю та людьми. І наша країна тут не стоїть осторонь.

Також протягом останніх років значно збільшилась кількість втручань людини в різні екосистеми Україні потрібна стратегія збереження біорізноманіття і середовища існування видів тварин, – WWF. Наприклад, будуються автобани з парканами, що ізолюють тварин і позбавляють їх можливості вільно переміщатися і схрещуватися під час розмноження.

AddThis Social Bookmark Button