УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Який рівень радіації в Чорнобильській зоні після масштабних пожеж: результати перевірки

Наразі у Чорнобильській зоні, де донедавна лютували масштабні пожежі, стан радіаційного забруднення в нормі, проте з точковими несуттєвими перевищеннями. Заміри проводили у передмістях поряд із зоною, на КПП, у зонах пожеж, в авто, приміщеннях зони та на інших об’єктах.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє виконувач обов’язків голови Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов.
Державна екологічна Інспекція продовжує контролювати рівень радіаційного фону в Чорнобильській зоні та містах поряд. Приладами радіаційного контролю зафіксовано 12 – 15 мікрорентгенів на годину, що не перевищує природний радіаційний фон,– мовиться у його дописі.
Однак Фірсов додає: подекуди є точкове та несуттєве перевищення радіаційного фону. До допису він додає фото із замірами дозиметра у різних місцях.
Фірсов: «Державна екологічна Інспекція продовжує контролювати рівень радіаційного фону в Чорнобильскій зоні та містах поряд.
Також проводились заміри безпосередньо біля сховищ радіоактивних відходів (між м. Чорнобиль та м. Прип‘ять).
Стан радіаційного забруднення в нормі з точковими не суттєвими перевищеннями.
Приладами радіаційного контролю зафіксовано 12-15 мкР/год (мікрорентген на годину) або 0,12-0,15мкЗв/год (мікрозівертів на годину),що не перевищує природний радіаційний фон. (потужність експозиції дози становить 12-15 мкР/год. або 0,12-0,15мкЗв/год).
Робили заміри радіаційного фону у передмістях, КПП, зонах пожежі, авто, приміщеннях зони та інших обтєктів.
Окремо хотів-би подякувати Сергій Волков і спецгрупі Столичного округу за постійний і оперативний моніторинг радіаційного фону безпосередньо в зоні відчуження протягом останніх 11 діб.»
Пожежа у Чорнобильській зоні: коротко
- Перша інформація про займання надійшла 4 квітня. Загорілася трава, і від неї вогонь легко міг перекинутися на дерева.
- Найгіршою ситуація була 5 та 13 квітня. На другий день пожежі її загальна площа становила близько 100 гектарів. А 13 квітня вогонь рухався в бік Прип’яті та був всього за 2 кілометри від сховища радіоактивних відходів.
- У ДСНС кажуть, що зараз ситуація є контрольованою.
- Радіаційний фон у Чорнобильській зоні в нормі. Рятувальники запевняють, що загрози населеним пунктам немає.
- Правоохоронці вже затримали декількох підозрюваних у підпалах. Через те, що вони спалювали суху траву, вогонь перекинувся на Чорнобильську зону та його рознесло на велику площу.
- Вогонь припинився 14 квітня. Пожежникам, які гасили полум'я понад 10 днів поспіль, суттєво допоміг дощ. Осередки тління погасять за кілька днів.

AddThis Social Bookmark Button