УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Рада підвищила штрафи за порушення правил пожежної безпеки в лісах

Депутати внесли зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення. Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки в лісах) (№1149).

За це рішення проголосували 322 народних депутата із 382, зареєстрованих в сесійній залі. Законом встановлюється, що порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 25 до 50 (раніше - від 5 до 15) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 50 до 100 (раніше - від 15 до 50) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 50 до 100 (раніше - від 15 до 50) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 60 до 120 (раніше - від 35 до 60) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Цей закон набирає чинності з дня наступного за днем його опублікування.

AddThis Social Bookmark Button