УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Людство оголосило війну природі, і природа б’є дуже жорстоко, – генсек ООН

Гутерреш підкреслив, що на країни "великої двадцятки" припадає 80% світових викидів. Кліматичні зміни швидші за нас, і у війні, яку людство оголосило природі, природа б'є дуже жорстоко. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час виступу на Світовому економічному форумі в Давосі.

 

"Людство оголосило війну природі, і природа б’є дуже жорстоко. Кліматичні зміни швидші за нас, і ми поки що не виграємо цю війну. Та ми повинні виграти цю війну. Не кліматичні зміни зруйнують цю планету, а ми знищимо нашу здатність жити на цій планеті", – зазначив генсек ООН.

За його словами, необхідно рухатися в напрямку зеленої економіки, і гроші платників податків у вигляді субсидій не повинні витрачатися на викопні види палива.

Гутерреш також висловив занепокоєння тим, що внутрішньополітичні проблеми у багатьох країнах не дали їм змоги вжити необхідних заходів у рамках Паризької угоди (щодо зменшення викидів парникових газів з 2020 року – ред.).

Генсек підкреслив, що на країни "великої двадцятки" припадає 80% світових викидів.

Кліматична ситуація у світі досягла критичної позначки, зокрема через діяльність людини. Від змін клімату страждають не тільки флора і фауна, але й самі жителі Землі. Тому екологи та науковці з різних країн світу закликають лідерів негайно вжити активних заходів. Також вчені пропонують і свої альтернативні рішення для поліпшення ситуації.

AddThis Social Bookmark Button