УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Нардепи ухвалили законопроєкт про засади моніторингу викидів парникових газів

Верховна Рада України ухвалила в цілому проєкт закону про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. Відповідне рішення підтримали 335 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

 

Проєкт закону №0875 про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів спрямований на врегулювання правових та організаційних засад функціонування системи МЗВ в Україні.

За словами авторів законопроєкту, необхідність прийняття законопроєкту зумовлена нижчезазначеними обставинами, зокрема, відсутністю належних передумов для запровадження в Україні дієвих механізмів запобігання зміни клімату, у тому числі системи торгівлі квотами на викиди парникових газів.

Законопроєктом буде створено засади для функціонування системи МЗВ в Україні та виконання Україною взятих на себе зобов'язань за Угодою щодо поступового наближення законодавства України до законодавства ЄС, зокрема, в частині створення системи МЗВ відповідно до Директиви 2003/87/ЄС.

Також сьогодні ВР ухвалила законопроєкт №0874, який встановлює відповідальність за викиди озоноруйнівних речовин.

Нагадаємо, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн представила так звану «Зелену угоду» — план ЄС щодо захисту навколишнього середовища. Він передбачає, що через 30 років країни-члени Євросоюзу зведуть до нуля різницю між викидами парникових газів і їх поглинанням.

AddThis Social Bookmark Button