УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Глобальне потепління: на саміті G7 генсек ООН заявив про надзвичайну кліматичну ситуацію

Під час свого виступу на саміті G7 генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підкреслив, що липень 2019 року був найгарячішим в історії. При цьому, наголосив він, 2015-2019 роки, найімовірніше, стануть найтеплішими за всю історію метеоспостережень. 

Гутерреш зазначив, що приїхав на зустріч світових лідерів, щоб мобілізувати політичну волю для участі у кліматичному саміті, який у вересні пройде у Нью-Йорку, повідомляє прес-служба ООН.
Він також підкреслив, що згідно з даними Всесвітньої метеорологічної організації, рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства.
"Такий рівень вуглекислого газу існував 3-5 мільйонів років тому, коли і температура була значно вищою, а рівень морів – на 10-20 метрів вищим, ніж сьогодні", – наголосив Антоніу Гутерреш.
Він нагадав про стрімке танення льодовиків в Гренландії і підкреслив, що одночасні пожежі в Сибіру, на Алясці, в Канаді, в Гренландії за полярним колом і в Амазонії у червні-липні цього року привели до викидів десятків мегатонн вуглекислого газу в атмосферу.
Все, що відбувається – це надзвичайна кліматична сітуація, і наукові дані це підтверджують, – заявив генсек ООН.
Він також сказав, що на думку експертів міжурядової групи зі зміни клімату, людство повинне втримати підвищення температури в межах 1,5 градусів за Цельсієм до кінця століття, досягти нульового рівня викидів вуглекислого газу до 2050 року і на 45% скоротити викиди парникових газів до 2030 року.
Що відомо про глобальне потепління? Глобальне потепління – наростаюче поступове підвищення температури поверхні Землі, що пов'язується з парниковим ефектом і призводить до зміни клімату у всеохопних масштабах.
Зміна клімату може призвести до глобальних, масштабних змін у природних та соціальних системах. Два приклади: окислення океанічних вод внаслідок збільшенням концентрації вуглекислого газу в атмосфері та тривале танення льодових покривів, що піднімає рівень моря.

AddThis Social Bookmark Button