УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Японія готова посилювати співпрацю з Україною у сфері екологічної безпеки

Японія готова надалі бути надійним партнером України у питаннях, які стосуються збереження довкілля і посилення екологічної безпеки. Про це сказав новопризначений посол Японії в Україні Такаші Курай під час зустрічі з міністром екології та природних ресурсів України.

 

 

«Посол Такаші Курай запевнив у готовності Японії бути надалі надійним партнером України у питаннях, які стосуються збереження довкілля іпосилення екологічної безпеки», – йдеться в повідомленні.
Під час зустрічі обидві країни тривалий час тісно співпрацюють та обмінюються досвідом у сфері екологічної реабілітації територій, постраждалих у результаті техногенних катастроф на атомних електростанціях у Чорнобилі та на Фукусумі.
«Питання трансформації зони відчуження, розвиток відновлювальної енергетики на цих територіях та введення об’єкту Укриття в експлуатацію є надзвичайно важливими для нас. Це знакові результати, яких вдалося досягти Україні у сфері радіаційної безпеки. Ми відкриті до будь-якого діалогу та співпраці з усіма партнерами з даного питання, адже нашими основними пріоритетами є питання екологічної безпеки» – пояснили у профільному міністерстві.
Крім того, для України є цікавим досвід Японії зі створення національних природних парків та реформуванні сфери управління відходами. У цьому напрямку також вже є напрацювання з обміну досвідом і запровадження передових японських технологій, у тому числі тих, що передбачають мінімізацію відходів та їх повторне використання.
Окремо зупинилися на питаннях протидії змінам клімату, оскільки Україна має багаторічні договори з Японією у рамках Кіотського протоколу, укладені в 2008-2009 роках на загальну 440 млн євро. Згідно з умовами договору використовуватися ці кошти можуть виключно на реалізацію проектів, які б забезпечували скорочення викидів парникових газів та мали б соціальний ефект.
Наша країна має багаторічну і тісну співпрацю з Японією у сфері протидії змінам клімату. Жодна країна сьогодні не може стверджувати, що її не стосуються чи вона не відчуває вже зараз негативних змін клімату. Нашими країнами проведена велика робота з посилення партнерства у цій сфері. Наразі за усіма незакінченими проектами за японськими «кіотськими коштами» виконання робіт або завершилось, або перебуває на фінальній стадії.

AddThis Social Bookmark Button