УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Рада ухвалила зміни до закону про збереження лісів

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів". За його ухвалення проголосували 241 народних депутатів при мінімально необхідних 226. 

 

 

"Це суто технічний законопроект - він спрямований на виправлення парламентської помилки, якої ми припустилися восени минулого року, ухвалюючи закон щодо збереження українських лісів і запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів. Цим законом було встановлено грошовий еквівалент для настання кримінальної відповідальності по 246 статті Кримінального кодексу "Незаконна вирубка лісу". Цим грошовим еквівалентом є зараз 2 тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян як істотна шкода і п'ять тисяч НМДГ за тяжкі наслідки при вирубці лісів. Але зрада криється в тому, що в цьому випадку в кримінальному процесі застосовується не 17 грн як в адміністративному, а 960 грн", - пояснила співавтор законопроекту - народний депутат Ольга Червакова, презентуючи законопроект.

Таким чином, за її словами, за такий суспільно небезпечний вид злочину як незаконна порубка лісів передбачена кримінальна відповідальність лише в тому разі, якщо "чорні лісоруби" завдадуть шкоди на 2 млн грн, тобто здійснять вирубку на площі до 1 га лісу.
"Тільки не менш за гектар лісу настає кримінальна відповідальність", - уточнила депутат.
Зі свого боку голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк акцентував на двох основних нормах документа.
"По-перше, передбачається понизити зависокий грошовий еквівалент шкоди, який є умовою настання кримінальної відповідальності... Більш того, законопроект додатково вдвічі підвищує адміністративну відповідальність за незаконну порубку лісу", - сказав Галасюк.

AddThis Social Bookmark Button