УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Звернення Української партії "Зелена планета" до Верховної Ради України

Звернення Української партії "Зелена планета" до Верховної Ради України щодо створення Тимчасової слідчої комісії за для перевірки ефектиності діяльності Міністерства екології та природних ресурсів, Державної екологічної інспекція, Державного агенства лісових ресурсів в період 2014-2018 років.

 

 

Голові Верховної Ради Україн Парубію А.В.

Шановний Андрію Володимировичу!

Пріоритетами діяльності Української партії «Зелена планета» є сприяння екологічному оздоровленню країни, формування екологічної культури та етики, розвиток екологічного та соціального потенціалу українців, захист законних екологічних та соціальних інтересів громадян.
У тих скадних умовах, серед яких Україна виборює свою економічну незалежність, дбати про майбутнє наш святий обов’язок – це напряму стосується відношення держави до своїх ресурсів як людських так і природних.
На сьогоднішній день завдячуючи непрофесійній діяльності в галузі екологічної безпеки, яка здійснюється останнім часом Урядом та підпорядкованими йому Міністерством екології та природних ресурсів, Державною екологічною інспекцією, Державним агенством лісових ресурсів наша держава може стати територією з невідворотними екологічними проблемами.
Неодноразові зловживання, які викривали співробітники Служби безпеки України, Нацполіції під процесуальним керівництвом Генпрокуратури, у вищєзгаданих державних структурах, свідчать про халатну байдужість чиновників, які відповідають за політику держави у напрямку екологічної безпеки.
На підставі даних фінансового аудиту Державної аудиторської служби з 01.01.2015 до 31.12.2017 Мінекології отримує на виконання бюджетних програм щорічно близько 0,7% (5 млрд грн) расходної частини державного бюджета України (в том числі 0,8 млрд грн безпосредньо на аппарат мінистерства).
Під час аудиту встановлен ряд негативних факторів таких як перешкоджання належному виконанню завдань за бюджетною програмою "Збереження природно-заповідного фонду", куди в 2016-2017 роках спрямовано 435,6 млн грн. та інші.
Навіть статус світової спадщини ЮНЕСКО не захищає українські Карпати від вирубки пралісів, чим саботується Закон від 23.05.2017 N 2063-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони лісів відповідно до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат" де «Праліси, квазіпраліси та природні ліси є національною природною спадщиною України. З метою охорони та збереження пралісів, квазіпралісів та природних лісів у них забороняються всі види рубок, у тому числі санітарні, рубки формування і оздоровлення лісів.»
Праліси - це унікальні залишки природних корінних лісів, які ще не встигли вирубати. Україна - одна з небагатьох країн, де праліси ще залишилися, і вони розташовані на території Карпат. Ці ліси ніколи не чули звуки бензопили. У них все росте і живе за законами дикої природи. Там сформований власний природний світ. Від найменшої травинки і пташки до карпатських ведмедя і рисі. Будучи стійкими до хвороб, вони сформували в Карпатах каркас екологічної безпеки. Вони більш стійкі до вітровалів, могутніше стримують воду, ґрунт, запобігають селевим потокам. Пилки браконьєрів вбивають не дерева, а цілий світ. Праліси рубають досить активно. Величезні ділянки лісу в Карпатах оголюються, і це сприяє катастрофічного збільшення паводків. Ті площі, які ідентифікували в Карпатах, в межах до 80 тис. га, те, що показали наші дослідження в 2014 році, то за останні 4 роки саме пралісу, який категорично не можна вирубувати, знищили близько 10 тис. гектарів. 
Зважаючи на важливість вирішення проблем у сфері екологічної безпеки та уникнення у подальшому від негативних наслідків непрофесійної діяльності профільних дерслужбовців пропоную Вам відповідно до ст.89 Конституції України, глав 78(ч.1п.27) та 87 Регламенту Верховної Ради України створити Тимчасову слідчу комісію за для перевірки ефектиності діяльності Міністерства екології та природних ресурсів, Державної екологічної інспекція, Державного агенства лісових ресурсів в період 2014-2018 років.

Голова
Української партії «Зелена планета» Орєхов С.М.

 

AddThis Social Bookmark Button