УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Україна за підтримки Єврокомісії шукає шляхи безпечного поводження з рідкими радіоактивними відходами

Під час робочої наради за проектом ІСЯБ щодо визначення форм, що забезпечують безпечну переробку, зберігання та захоронення радіоактивних відходів (РАВ), українські та міжнародні експерти обговорили попередні напрацювання та пріоритетні завдання для наступного етапу проекту. Зокрема, українська сторона представила інформацію про потоки рідких РАВ, захоронення яких наразі є проблемним питанням, наявну і плановану інфраструктуру для поводження з ними, а також українське законодавство у цій сфері.

 

 

Як зазначив перший заступник Голови ДАЗВ Олег Насвіт, сьогодні проблемним для України залишається питання переробки рідких РАВ, які не можуть бути захоронені у своїй природній формі. У рамках проекту експерти вже зібрали інформацію про наявну та можливу кількість таких РАВ на діючих АЕС України та ДСП ЧАЕС і тепер перед ними стоїть завдання визначити оптимальний підхід до характеризації таких відходів та переведення їх у твердий стан для безпечного захоронення.
Також, під час заходу експерти обговорили міжнародні стандарти та практики для подібних відходів і досвід українського ДСП «Екоцентр» в характеризації бітумних РАВ. Фахівці ДСП «Екоцентр» спільно з міжнародними експертами також представили робочий варіант методики пробовідбору та підходу до характеризації таких відходів. Ці методики будуть доопрацьовані робочою групою в рамках подальшої реалізації проекту.

AddThis Social Bookmark Button