УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Вчені попередили про можливість катастрофічного руйнування біосфери Землі

Масове зникнення комах може призвести до катастрофічного колапсу екосистем. Передбачено катастрофічне руйнування біосфери Землі. Австралійські вчені прийшли до висновку, що чисельність половини всіх видів комах стрімко скорочується, а третина видів може зникнути зовсім, що призведе до глобальної екологічної катастрофи.

 

 

Дослідники проаналізували інформацію, отриману з більш ніж 70 баз даних і охоплює часовий проміжок тривалістю понад століття. Про це повідомляється в прес-релізі на Phys.org. Основними причинами скорочення популяції безхребетних виявилися знищення місць проживання, включаючи ліси, зростання міст, збільшення площі сільськогосподарських земель, а також широке застосування пестицидів. В результаті загальна біомаса комах щорічно знижується на 2,5 відсотка.

За словами авторів, зникнення комах може призвести до катастрофічного колапсу екосистем, оскільки комахи є запилювачами рослин, включаючи ті ж сільськогосподарські культури, і відіграють важливу роль у підтримці харчових ланцюжків. За оцінками, в Європі скорочення на 80 відсотків чисельності літаючих комах сприяло зменшенню популяції птахів на 400 мільйонів особин за три десятиліття. Вчені відзначають, що вимирання членистоногих може стати найбільшим із часів пермського і крейдового періоду. Проте цього можна уникнути, якщо скоротити використання отруйних речовин та посилити заходи щодо відновлення диких екосистем.

AddThis Social Bookmark Button