УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Екологічна інспекція поки що не виконує свою роботу належним чином, - експерт

У Дніпрі за перші 10 днів 2019 року забруднення повітря азотом перевищило гранично допустиму концентрацію у чотири рази. Такі дані оприлюднив Центр екологічного моніторингу Дніпропетровської обласної ради. Офіційне місце спостереження за показниками - житловий масив Перемога. Утім, як повідомили у департаменті екологічної політики міської ради Дніпра, їхні пости, розташовані у Новокодацькому районі, подібних викидів не зафіксували. Там вважають, що кількість азоту у повітрі відповідає нормі. 

 

 

За словами заступника директора з питань екології Центру екологічного моніторингу ДОР Олексія Ангурця, місто потребує налагодженої системи взаємодії. Тож відтепер їхній центр збиратиме інформацію не лише з власних постів, а й із усіх постів моніторингу, які розташовані в області. Для цього тут підписали договір про обмін інформацією із мерією міста. Нині комунікація на рівні технічного узгодження передачі даних. Далі - Центр надаватиме певні рекомендації владі.

"З перших задач, які я бачу для влади - це виявлення і зниження викидів через пов'язування їх із певними підприємствами. Для цього потрібно встановити пости екомоніторингу", - прокоментував заступник директора з питань екології Центру екологічного моніторингу ДОР Олексій Ангурець.

Також фахівець повідомив, що загалом за якість повітря відповідає екологічна інспекція, яка зараз ще не виконує свою роботу належним чином.

"Інспекція знаходиться у процесі реформування. Коли він закінчиться, поки що незрозуміло. В ідеалі - після модернізації інспекція контролюватиме підприємства. А Центри моніторингу надаватимуть частину вимірів та їх аналітику - з інтерактивними картами і прогнозуванням", - підсумував Олексій Ангурець.

AddThis Social Bookmark Button