УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

На Дніпропетровщині на подвір'я будинку еколога кинули гранату, – "Екопатруль"!!!!!!!

Колеги постраждалого впевнені – напад безпосередньо пов'язаний з громадською діяльністю еколога. В громадській організації "Екопатруль" розцінюють напад як тиск на активістів і пов'язують його з діяльністю в екологічних проектах.

 

 

 

Напад на активіста громадської формування "Екопатруль" стався 11 грудня близько 23.00. У подвір'я його приватного будинку в місті Синельниково кинули гранату РДГ, розповіли колеги еколога. На щастя, ніхто не постраждав. Від вибуху було пошкоджене майно активіста – припарковане у дворі авто та дах будинку.

Колеги постраждалого впевнені – напад безпосередньо пов'язаний з громадською діяльністю еколога. За словами голови виконавчого органу "Екологічного патруля" Тетяни Лампіки, останнім часом вони разом боролися проти масової вирубки лісів. Під час рейдів активісти фіксували номери машин, лісорубів знімали на відео, а матеріали передавали до правоохоронних органів. Через це постійно отримували погрози. Останнє велике затримання "чорних" лісорубів відбулося на початку минулого тижня. Тож інцидент з гранатою активісти розцінюють як "вимогу припинити заважати чийомусь бізнесу".
Ми почали ці рейди майже місяць тому. Протягом цього місяця є вже 5 кримінальних проваджень. Нам протягом цього періоду передавали, але в словесній формі погрози. Ми вважаємо що скоріш за все, і це одна з версій поліції, що ці дії, які були з гранатою – це вже попередження більш такі суворі, більш вагомі– зазначає Тетяна Лампіка.
В Нацполіції Дніпропетровської області інцидент розслідують як хуліганство. Санкція за вчинення такого злочину передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
На глибокий жаль, це далеко не поодинокий випадок!
Друзі, ми нагадуємо Вам, що ГО "Рада з екологічної безпеки" подала петицію Президенту України №22/048989-еп з проханням Додати до категорії журналістів категорію активістів – екологів, які на законних підставах займаються забеспеченням екологічної безпеки громадян, тим самим захистити їх від будь якого перешкоджання під час законної професійної діяльності.
Закликаємо усіх не байдужих до нашого сьогодення та дбаючи про те, що ми залишимо своїм нащадкам, підтримати цю петицію своїм підписом на сайті президента України.

Петиція доступна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/48989

AddThis Social Bookmark Button