УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Відбувся Міжнародний форум для сталого розвитку Green Mind – 2018

Заходи Міжнародного форуму для сталого розвитку бізнесу Green Mind – 2018 проходили 21-23 листопада 2018 року в рамках Міжнародного інноваційного форуму Innovation Market в Міжнародному виставковому центрі.

 

 

 

Традиційно цей форум проходить об`єднуючи представників великого, середнього і малого бізнесу, місцеві, регіональні та державні органи влади країни, представників громадянського суспільства, бізнес спілок, навчальні та професійні заклади у їх прагненні розвиватися на основі принципів сталого розвитку, впровадження зеленої модернізації і реалізації сталого виробництва та споживання на практиці.
Перший день форуму був присвячений питанням реформування та технічного забезпечення функціонування системи державного моніторингу довкілля згідно європейських стандартів; необхідності реформування екологічного податку; виконання Україною протоколу РВПЗ (згідно з цим протоколом, підприємства будуть щорічно публічно звітувати про викиди і перенесення забруднюючих речовин у формі реєстру); а також державної підтримки зеленої модернізації виробництва.
В наступний день учасники форуму мали можливість підвисити свою компетентність по інструментам розвитку моделі сталого споживання та виробництва. У програмі - тренінги по керівним принципам інформування про екологічність продукції, екологічне маркування, сталі публічні закупівлі. 
Учасники тренінгів дізналися про:
- принципи та доступні способи підтвердження екологічних характеристик і переваг продукції щодо впливів на довкілля і здоров’я людини керуючись вимогами міжнародних і національних стандартів;
- відповідальність за використання екологічних декларацій та маркувань;
- те, як здійснювати більш ефективні закупівлі із застосуванням нецінових критеріїв відбору на основі екологічних стандартів та оцінки повної вартості життєвого циклу предмету закупівель відповідно до статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі»;
- визначення необхідності застосування заходів із захисту довкілля в технічних специфікаціях документації конкурсних торгів;
- «дорожню карту» реформування публічних закупівель, що затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 175-р, в частині що стосується посилення потенціалу застосування нецінових критеріїв, зокрема заходів із захисту довкілля.
Останній день форуму був присвячений освіті для сталого розвитку. В цей день відбулася презентація нового інформаційно-просвітницького проекту для школярів «Уроки зі сталого споживання».
Також піж час тренінгу «Зелений клас – інновації для сталого розвитку закладів освіти», учасники були ознайомлені з такими питаннями як:
- екологічна компетентність в наскрізній змістовній ліній освіти;
- стандарт «Зелений клас», його вимоги, досвід та переваги впровадження;
- нові освітні проекти для сталого розвитку (презентації кейсів для закладів освіти);
- впровадження уроків та освітніх акцій на тему сталого лісокористування та збереження лісів;
- енергоефективні школи;
- роздільний збір вторинної сировини в навчальний закладах: від уроків до практичних дій;
- організація компостування органічних відходів в середній школі.

AddThis Social Bookmark Button