УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Хто відповість за вирубку лісу у Карпатах та за близьку екологічну катастрофу?

Кожен рік держава спасає Закарпаття від повеней та витрачає величезні кошти з бюджету на ліквідацію її наслідків та спасіння людей! Це все наслідки вирубки лісу. Хто в цьому винен? Законодавчо на територіях пралісу дозволяються тільки наукові дослідження та туристичні екскурсії, а фактично, за даними лісозахисників, під сокиру пішли понад 500 гектарів, а за останні 5 років понад 10 тисяч гектарів кільковікових дерев!!!

 

 

Але це категорично заборонено законом! Ми вражені масштабом майбутньої екологічної катастрофи, яка вже поруч, а керівництво Мінекології своєю бездіяльністю фактично підтримує протизаконні дії. За останні два роки, британська неурядова організація «Earthsight», яка вивчає проблеми незаконної вирубки лісів по всьому світу, дослідивши нелегальну лісозаготівлю і корупцію в Україні, а так само її зв'язки із зарубіжними ринками, зробила плачевні висновки: наша країна займає "почесне" перше місце по постачаннях контрабандної деревини до країн ЄС.

Лісовини від нас надходить більше, ніж з усіх країн Латинської Америки, Африки і Південно- Східної Азії разом узятих. За підрахунками фахівців, за останні 5 років обсяг українського нелегального експорту зріс на 75% і ще в 2017 році досяг більш ніж 1 млрд євро.

Майже всі лісозаготівельні роботи в Україні здійснюються самим Урядом через державні лісогосподарські підприємства і Мінекологіі, в основному під егідою Державного агентства лісових ресурсів України, - йдеться в дослідженні. - Хоча вони прагнуть охарактеризувати ситуацію як підпільну злочинну діяльність, що проводиться окремими представниками суспільства і в досить обмеженому масштабі, реальність така, що переважна більшість незаконної заготівлі в Україні також здійснюється самими лісогосподарськими установами ".

Експерти МГО «Рада з екологічної безпеки" готові погодитися з британцями в тому, що ліс добувають саме під виглядом санітарної вирубки. Крім того, свою роль зіграла і корумпованість правоохоронців і судової системи. Виникає питання до державних структур в тому, як і по яким документам такий вантаж перетинає кордон України ?

"На території Західної України знаходяться одні з найбільших решт ділянок лісу на Європейському континенті, де проживають останні популяції бурого ведмедя, євразійського вовка, рисі і європейського бізона. Але ці ліси знаходяться під загрозою знищення, їх існуванню загрожують незаконні рубки, незаконний експорт деревини і пов'язана з цим корупція "- кажуть фахівці МГО « Рада з екологічної безпеки "  

Екологи переконані, саме через вирубку лісу може повториться трагедія 2008 року коли влада оголосила надзвичайну екологічну ситуацію через одне з найбільших повеней в Західній Україні. Саму повінь назвали найбільшою в Західній Україні за 60 років. Через затяжні грозові дощі постраждали сім областей. Найбільшої шкоди отримали жителі Прикарпаття і Закарпаття, а також ті хто живе в долинах великих річок. Під час стихійного лиха затопило більше 40 тисяч будинків, загинуло 39 осіб, серед яких були і діти.

AddThis Social Bookmark Button