УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Олігархічна складова у владі

На сьогоднішній день ситуація яка склалася навколо екологічної катастрофи на заводі «ТИТАН» (м.Армянськ), який належить українському олігарху, комфортно працюючому в Криму, Дмитру Фірташу, на який і досі поставляється необхідна для виробництва сировина тільки з України, оголила не тільки безвідповідальне ставлення нинішньої влади до державної природоохоронної політики і екології в цілому, але і про існуючі «договорняки» між діючою владою і олігархами.

 

Якщо скласти всі пазли щодо стану навколишнього середовища на прилеглих територіях до великих промислових об'єктів, то можна зрозуміти, що стан води, грунту, повітря на цих територіях з кожним роком тільки погіршується. В першу чергу це пояснюється бажанням поповнити свої особисті рахунки в офшорах і повною відсутністю фінансування в модернізацію підприємств щодо зниження згубного впливу виробничих процесів для навколишнього середовища.

Все це відбувається з мовчазної згоди правлячої верхівки держави, яка загрузла в корупційних схемах. Одним з підтверджень тому є заява Голови Фракції ВО "Свобода" у Київській міській раді Юрія Сиротюка відносно роботи Київради в інтересах бізнесмена Ріната Ахметова та інших олігархів. «Діюча Київрада цілеспрямовано и послідовно захищає захоплення олігархами великого бізнесу и виступає проти інтересів киян.

У вівторок Київська міська рада ухвалила рішення дуже цікаве, оскількі Ахметов винен гроші "Нафтогазу", і за це Києву не дають води, то коштами киян будуть погашатися борги Ахметова - найбагатшої людини в Східній Европі.

Простий приклад: в жовтні 2016 року 63 депутати Київської міської ради проголосували рішення подарувати Ахметову та іншим монополістам 0,5 млрд. гривень з наших кишень. Тобто простити борги Ахметова перед Київською міською радою. Очевидно, що це рішення було незаконне. За це рішення голосували діючі чиновники, це рішення було скасоване, але, на жаль, це рішення було ухвалене, і ми простили Ахметову борги", – зазначив Юрій Сиротюк під час брифінгу. «Існування байдужого ставлення правлячої верхівки до природи та екології України, завдяки корупційному об’єднанню олігархату і влади, пояснюється тим, що вони не пов'язують себе з сьогоденням, а тим паче з майбутнім нашої країни.

Ми усвідомлюємо, що можновладці відпочивають, народжують і навчають своїх дітей, поповнюють свої банківські рахунки за кордоном, розграбовуючи Україну» - наголошує Голова Української партії «Зелена планета», Голова ГО «Рада з екологічна безпека» Сергій Орєхов.

 Akiem Hicks Womens Jersey
AddThis Social Bookmark Button