УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Варення з кульбаб: лікувальні властивості квітки і відсутність протипоказань

Кульбаби насправді дуже корисні рослини, з яких можна приготувати далеко не одне блюдо. Користь принесе вся рослина цілком - від квіток до коренів. Кульбаби в Китаї вважаються овочем, а в Європі, на жаль, з ним борються, як з бур'яном. І даремно! Адже його користь в народній медицині незаперечна.

 

 

Користь кульбаб для людського організму
Кульбаба бореться з утвореннями каменів, допомагає при захворюванні шлунково-кишкового тракту, бореться з запорами, гемороєм, прибирає отечность.Свежіе листя відмінно підійдуть для салату - в них зовсім немає гіркоти. А сушене листя гарні, як засіб від кашлю. Для цього необхідно їх підпалити і вдихати дим. Коріння кульбаби містять корисний сік.

Кількість страв, які можна приготувати з кульбаби, дійсно велике. Ранньою весною - це вітамінні салати з молодого листя, з квітів корисні наливки і настойки, сік коренів і листя разом з медом поліпшить кровообіг і роботу печінки.

З кульбаб можна готувати навіть вино, яке має лікувальні властивості.

Але найпоширенішою стравою є, звичайно ж, Кульбабова варення. При вживанні такого варення, нормалізується підвищений тиск, воно корисно при підвищеному цукрі, при анемії, як профілактика раку. Воно містить антиоксиданти, які сприяють виведенню шлаків і токсинів з організму людини.

А найголовніше, що таке варення не має ніяких побічних ефектів, не має протипоказань і абсолютно безпечно.

Отже, приступаємо до готування безпосередньо самого варення.

Складові:
350-400 штук кульбаб;
2 склянки води;
7 склянок цукру.

Квітки обов'язково потрібно промити, залити холодною водою і поставити на вогонь. Коли вода закипить, засічіть хвилини, щоб вони прокипіла. Після цього необхідно процідити їх через марлю і віджати відвар. Потім в нього додати цукор, знову поставити на вогонь і дати закипіти. Через 7 хвилин після закипання, розлийте варення по чистим банкам і закрийте кришками.

Не забувайте, що зрізати кульбаби потрібно розкриті і ті, які ростуть на природі, а не в забруднених районах міста.

Що ще цікаво, кульбаба, як багато інших рослин, реагує на зміну погоди - він вміє передбачати дощ приблизно за 8 годин до його початку.

AddThis Social Bookmark Button