УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

У Києві хочуть заборонити поліетиленові пакети

Поліетиленові пакети - один з найпоширеніших видів сміття. Столичним продавцям хочуть заборонити пакувати товар в поліетиленові пакети. Проти поліетилену в магазинах заговорили депутати Київради. За офіційними даними, в масштабах ЄС щорічно в сміттєвому відрі виявляються 8 млрд пакетів. В середньому громадянин ЄС використовує близько 200 поліетиленових пакетів в рік, як правило, тільки один раз. В Україні кульки - один з найпоширеніших видів сміття.

 


Тепер столичним покупцям хочуть запропонувати альтернативу поліетилену - біологічні полімерні або паперові пакети, або багаторазові сумки.

В Європі - заборона на упаковку товарів в поліетилен діє вже другий рік. За його порушення власника супермаркету можуть навіть оштрафувати на 40 000 євро! Втім, бельгійці не поспішають повністю відмовлятися від целофану. За покупками з еко-торбою ходять одиниці.

Разом з тим, якщо рішення про обмеження продажу поліетиленових пакетів в столичних магазинах все ж таки приймуть - воно буде носити виключно рекомендаційний характер. Вжити більш жорстких заходів може тільки Верховна Рада.

Нагадаємо, раніше кияни підписали петицію, яка закликає ввести заборону на використання та продаж поліетиленових пакетів.

Тим часом, на думку експертів, не дивлячись на те що поліетиленові пакети шкодять екології, заборонити їх в сучасних українських реаліях не вдасться.

 Richard Sherman Womens Jersey
AddThis Social Bookmark Button