УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Розширене засідання ГО"Рада з екологічної безпеки" з нагоду Всесвітнього дня вітру

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди Всесвітнього дня вітру та за ініціативи ГО «Рада з екологічної безпеки» у приміщенні Української академії наук відбулося розширене засідання представників дипломатичного корпусу, профільних відомств, членів громадської організації, наукової еліти та громадськості.

Мета засідання «залучення уваги громадськості (в першу чергу, представників енергетичних комплексів різних країн) до величезного потенціалу вітроенергетики. На думку експертів, розвиток вітроенергетики допоможе вирішити низку проблем не тільки енергетичний, але й економічного, а також екологічного характеру», - завжди підкреслює Сергій Орєхов, Голова ГО «Рада з екологічної безпеки».

«Зокрема, активна робота в цьому напрямку може призвести до скорочення величезних сум, які щорічно вкладаються в енергетику. В результаті, не буде так гостро стоятиме проблема обмеженості ресурсів викопного палива, світ зможе подолати кризу глобальної зміни клімату», - зазначає Олексій Оніпко, президент УАН.

«За вітроенергетичними установками — майбутнє!», — кажуть експерти. Багато країн розуміють це вже зараз. Попри сумніви скептиків, які вважають «приручення вітру» безперспективною затією, вітроенергетичні установки (ВЕУ) сьогодні успішно діють майже у 80 країнах світу, а у виробництві енергії з вітру беруть участь тисячі людей. Основні лідери за потужністю введених в експлуатації ВЕУ на даний момент Китай, є США, Німеччина і Іспанія.

За прогнозами експертів протягом наступних 20 років населення нашої планети сягне 8 млрд. чоловік. Водночас, до 2030 року в світі очікується зростання споживання первинних енергоресурсів на 40%. Більша частина цієї енергії (57%) генерується за рахунок спалення викопного палива, яке буде використовуватися для виробництва електроенергії до того часу, поки розвитку відновлюваних технологій не буде надано широкомасштабної підтримки з боку країн -світових лідерів. Без збільшення долі відновлюваних джерел енергії на світовому енерговиробництві, викиди CO2 за цей період зростуть ще на 30%.

«Такі міжнародні заходи, які об’єднують наукову еліту та долучають до обговорення глобальних проблем світу громадськість, мають велике суспільне значення, адже розкривають ті проблеми, про які люди не замислюються у повсякденному житті. Наразі використання сили вітру вже не є чимось надзвичайним, адже силу вітру цінували та використовували з давніх часів. Саме тому, прогресивні держави вже давно вбачають в інноваціях та новітніх технологіях майбутнє», - зазначив Валерій Цибух, секретар ГО «Рада з екологічної Безпеки».

«У 2015 році Польща встановила більше вітрових турбін, ніж будь-яка інша європейська країна, за винятком Німеччини. За даними агентства по регулюванню енергетичного сектора, в наприкінці 2015 року загальна встановлена потужність становила 4592 МВт, генеруючи 10 231 ГВт-год, що

свідчить про збільшення на 40%. Таким чином, потужність вітропарку Польщі майже досягла рівня показників Данії», - зазначив Польській сенатор, пан Шторц.

Організатори Дня вітру підкреслюють, що до числа основних завдань свята відноситься і знайомство з вітроенергетикою широкої громадськості. Людям на практиці показують, як народжується енергія вітру.

«15 червня у багатьох країнах світу проводяться тисячі різних заходів, у рамках яких для населення влаштовуються екскурсії на вітрові станції і зустрічі з експертами, проходять лекції та семінари на тему «Вітер — альтернативне джерело енергії»», - зазначив Едуард Рябий, керівник секретаріату ГО «Рада з екологічної безпеки».

Вперше День вітру відзначався в Європі в 2007 році. Вже в 2009 році він придбав статус всесвітньої, до святкування долучилися понад 30 країн. З кожним роком їх кількість швидко зростає.

 

 Wilt Chamberlain Womens Jersey
AddThis Social Bookmark Button