УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Принц Чарльз та виробники шоколаду зроблять шоколад більш «зеленим»

Шоколад «позеленішає» після того як 12 какао-компаній разом із Принцем Уельським сприятимуть збереженню лісів. Компанії, серед яких Mars, Nestle та Ferrero, пообіцяли до листопада придумати план, щоб ті, хто вирощують какао, не винищували величезні ділянки лісу для свого врожаю.

 


Виробництво какао здебільшого уникло критики, утім останні дані свідчать про те, що виробники шоколаду також причетні до руйнування тропічних лісів, особливо в Кот-д’Івуарі та Гані.
Група захисників навколишнього середовища під назвою «Могутня Земля» попередила, що шоколад «знищує африканські ліси у масових масштабах». Принц Уельський призначив зустріч із шоколадними компаніями, щоб покласти край вирубці лісу.
На зустрічі з промисловцями у Спенсер-Хаус у Лондоні принц Уельський сказав, що угода була надзвичайно обнадійливим кроком. «Є багато причин для того, щоб зробити цю, по суті, дуже правильну річ. Протягом багатьох років я старанно займався захистом тропічних лісів. Вони відіграють вирішальну роль як на глобальному, так і на місцевому рівнях у пом’якшенні кліматичних змін та адаптації до них», ? зазначив він.
Мабуть, найпотужнішою очевидною причиною до активних дій є те, що вирубка лісів підриває стійкість самого какао-сектору, а разом з тим існування мільйонів дрібних фермерів, які залежать від нього через посилення мінливості клімату, що настає в результаті втрати лісів.
Швидше за все план включатиме підсилений контроль над тропічними лісами та стимулювання до вирощування культур, котрі дають більший врожай і потребуватимуть менше землі.
Обітницю також підписали уряди Кот д’Івуару, Гани, Франції, Німеччини, Нідерландів та Великої Британії.
Джеймс Вартон (James Wharton), міністр з міжнародного розвитку, сказав: «В усьому світі близько мільярда людей залежать від лісів через роботу та ресурси для виживання, але нелегальна вирубка задля комерційної вигоди знищує засоби для проживання та природні місця існування. Ми можемо досить ясно побачити це на прикладі какао-індустрії, де бідність фермерів є поширеною проблемою, дитяча праця все ще використовується, і ми бачимо, що все більше лісів щезає». Він додав, що Великобританія вирішує ці питання, пропонуючи технічну експертизу для викорінення назрілих проблем, а також запроваджує реформи у сільськогосподарській галузі, щоб припинити вирубку лісів та покращити умови праці для фермерів.
Угода зобов’язує компанії розвинути план, який буде представлений в Бонні в листопаді цього року на Рамковій конвенції ООН щодо зміни клімату.
Баррі Паркін (Barry Parkin), голова Всесвітнього фонду какао, сказав: «Сьогодні відзначаємо великий крок уперед, тому що 12 провідних членів фонду какао домовились працювати разом, і в партнерстві з іншими, щоб вирішити проблему знищення лісів у галузі какао. Ми з нетерпінням очікуємо, що ще більше компаній приєднаються до нас, і вдячні Принцу Уельському за те, що він очолив і скликав учасників сьогоднішньої знакової події».

 Kevin Connauton Authentic Jersey
AddThis Social Bookmark Button