УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Гановер до 2050 року перейде повністю на поновлювану енергію

Нещодавно Гановер (Нью-Гемпшир) проголосував за те, щоб до 2050 року перевести місто на 100 відсоткову чисту та поновлювану енергію. Статтю схвалили на міських зборах, і таким чином, перехід на поновлювану електроенергію до 2030 року схвалила вся громада. А до 2050 року гановерці планують перевести на чисті та поновлювані джерела енергії також опалення і транспорт.

 


Гановер став 29 містом у США з виключним використанням поновлюваної енергії і першим містом у Нью-Гемпширі, яке встановило подібну мету. Голосування стало можливим після того, як комітет «Стійкий Гановер» (Sustainable Hanover Town Committee) схвалив перехід на 100 відсотків поновлювану енергію у місті у галузі електрики, опалення та транспорту до 2050 року. Раніше Саутгемптон, у штаті Нью-Йорк, так само оголосив про перехід у майбутньому на 100 відсотків поновлювану енергію.
«Як керівник міста, я рада до нестями, що міські збори проголосували одноголосно за те, щоб підтримати ціль досягти використання 100 відсотків поновлюваної енергії», – сказала керівник Гановера Джулія Гріффін (Julia Griffin). – «Ми розраховуємо на співпрацю із С’єрра Клаб та «Стійким Гановером» задля досягнення цієї мети».
Міські зібрання протягом тривалого часу були формою прямої демократії в усій Новій Англії. На відміну від інших 28 міст та містечок, які зголосилися на перехід на 100 відсотків поновлюваної енергії, Гановер – це перший муніципалітет у Штатах, в якому «зелену» енергію голосуванням схвалили мешканці самої громади.
Вівторкове голосування базується на тому, що інвестиції Гановера у поновлювану енергію зростають. У 2014 році Агентство із захисту навколишнього середовища назвало місто першою громадою у Нью-Гемпширі, яка перейшла на альтернативну енергію. Сьогодні місто користується на 22 відсотки поновлюваною електроенергією, завдяки партнерству із Дартмутським коледжем та іншими власниками бізнесу, установами та мешканцями міста.
«Це великий день для Гановера. Я так пишаюся тим, що є мешканкою Гановера — першого міста у Нью-Гемпширі, яке зголосилося повністю перейти на «зелену» енергію, і першого муніціпалітету в країні, який зробив це за допомогою голосування своїх громадян», — сказала Джудіт Колла (Judith Colla), член виконавчого комітету С’єрра Клаб в Аппер Веллі. — «Я з нетерпінням очікую, коли ми будемо підтримувати наступні кроки тут, у Гановері, та допомагати поширювати цю кампанію на наших сусідів по всьому Аппер Веллі».
Інші міста, які заявили про повний перехід на чисту та відновлювану енергію, включають основні метрополіси, такі як Сан-Дієго та Атланта, так само як і малі міста, як Абіта Спрінгс, Луїзіана і Моаб у Юті. Барлінгтон у Вермонті — перше місто в Сполучених Штатах, яке повністю працює на чистій, поновлюваній енергії.

 Jordin Tootoo Authentic Jersey
AddThis Social Bookmark Button