УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ УКРАЇНА - ЦЕ ЧИСТА ДЖЕРЕЛЬНА ВОДА, БЕЗКРАЇ ЛАНИ, ЗЕЛЕНІ ЛІСИ ВСЕ ЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОГО ЗАХИСТУ ВЖЕ СЬОГОДНІ - СЕРГІЙ ОРЄХОВ

Гаряча лінія

Відправити в FacebookВідправити в Twitter

Кабінет міністрів України виділив майже 12 мільйонів гривень на проведення невідкладних заходів для запобігання надзвичайної ситуації в результаті горіння терикону "Львівської вугільної компанії"

Кабінет міністрів України виділив майже 12 мільйонів гривень на проведення невідкладних заходів для запобігання надзвичайної ситуації в результаті горіння терикону "Львівської вугільної компанії" у Сокальському районі. Кошти потрібні, щоб поновити призупинені заходи гасіння відвалів породи. У разі невідновлення цих заходів це може негативно вплинути на екологічну ситуацію у регіоні через ймовірність викидів шкідливих речовин у атмосферу. “Наразі вкрай складно повністю загасити терикон на Червоноградській фабриці.

 

Восени за дорученням Володимира Гройсмана я оглянув терикон та провів нараду з приводу цієї ситуації. Ми виявили, що заходи гасіння уже допомогли мінімізувати площу займання та зменшити горіння до стану тління. Щоб продовжувати ці заходи потрібні кошти, які Уряд сьогодні виділив”, - прокоментував відповідне рішення перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів. За інформацією ДСНС, початкова площа горіння терикону на території породного відвалу ПАТ “Львівська вугільна компанія” становила 1,2 га, наразі продовжується тління всередині відвалу терикону окремими осередками на загальній площі 0,085 га. Грошові кошти на невідкладні заходи з гасіння займання терикону будуть виділені з резервного фонду державного бюджету. Уряд своїм рішенням також зобов’язав Львівську облдержадміністрацію подати звіт про використання виділених коштів.

 Lonzo Ball Womens Jersey
AddThis Social Bookmark Button